Oslo SV på Eldorado Bokhandel

Publisert av: Roman Linneberg Eliassen Publisert: 26. mars 2015
Oppdatert: 10. april 2015
Lesetid: ca. 3 min
Fra 7. - 11. april får Oslo SV vise seg fram på Eldorado Bokhandel i Torggata. I innspurten på lørdag kan du høre Hans Olav Lahlum intervjue Oslo SVs toppkandidater, diskutere Oslolufta, og komme på møte om klima og havvind.

Tirsdag 7. april
17:00 SV krever en mer human ruspolitikk. Samtale mellom Audun Lysbakken og Arlid Knutsen
Rus og kontroll, idealer og virkelighet, hva legger vi i begrepet human ruspolitikk?

SVs ruspolitiske nettverk inviterer til samtale med Audun Lysbakken og Arild Knutsen, leder for Foreningen for human ruspolitikk.

Samtalen ledes av Ingrid Wergeland, Manifest analyse. Les mer

19:00 Feministiske strategier – hvordan få feminismen på dagsorden i Oslopolitikken?
Feministisk Initiativ (FI) stiller liste både i Bergen og Oslo til lokalvalget i høst. Oslo SVs kvinnegruppe inviterer derfor de andre partiene på venstresida og feministbevegelsen til debatt med tema: Trenger vi FI?

I debattpanelet sitter Ingrid Hødnebø fra Oslo SV, Runa Fjellanger fra Rødt Oslo, Torunn Kanutte Husvik fra Oslo AP, og Stina Bergsten fra Feministisk Initiativ i Oslo. Ane Stø fra Kvinnegruppa Ottar er moderator. Det blir åpnet for at publikum kan bli med i debatten. Før og etter debatten har Kvinnegruppa stand der vi forteller om Oslo SVs feministiske politikk. Ved standen vil det også være en utstilling med feministisk litteratur. Les mer

 

Onsdag 8.april
18:00 Oslo-skolen: Gir all testing og måling bedre læring?
Åpent debattmøte om kunnskaps- og læringssyn, målstyring, kontroll av og tillit til lærerne og utfordringer for en lærerik skolepolitikk.

Innledere: Simon Malkenes – forfatter og lærer, Øystein Sundelin – gruppeleder for Høyres bystyregruppe og leder av Kultur- og utdanningskomitéen i Oslo og Steffen Handal – nestleder i Utdanningsforbundet.

Kommentarer: Gunhild Nohre-Wallden -lærerutdannet og mor til elev i Oslo-skolen og Gülay Kutal, SVs medlem i Kultur- og utdanningskomitéen i Oslo bystyre.

Les mer

Fredag 10. april
16:30 Barnefattigdom i Oslo – fakta og konsekvenser for barn
Åpent møte med Tone Fløtten, Daglig leder forskningstiftelsen FAFO, og Marianne Borgen, Gruppeleder for SVs bystyregruppe og 1. kandidat for Oslo SV. Les mer

17:30 Oslo – sykkelby først om 400 år?
De siste årene er det bygd i snitt 1,5 kilometer på sykkelhovedveinettet i Oslo. Med det tempoet vil det ta 400 år å fullføre sykkelplanen for byen.

Er spørsmålet om sykkelveier bare et spørsmål om politisk vilje og handlekraft? Eller er det i all hovedsak et spørsmål om høyst reelle arealkonflikter? Ville SV klare å bygge vesentlig mer sykkelvei om SV fikk flertallet i Oslo?

Anders Ekeland forteller om hvordan vi må ta arealkonfliktene på alvor. Hvorfor ikke bygge sykkelmotorveier over motorveier og T-bane linjer? Les mer

Lørdag 11. april
12:30 Oslolufta dreper – hvordan få ned de farlige utslippene?
Vinteren betyr ekstra forurenset og skadelig luft i Oslo. Flere dager så skadelig at barn og astmatikere egentlig bør holde seg inne i store deler av Oslo. Det er ikke akseptabelt at byen vår blir ubeboelig for dets innbyggere – barn som bor i Oslo skal ikke bli syke av luften!

Men hvordan skal vi få ned utslippene? Hvordan gjør vi Oslo-lufta trygg igjen?

Ingrid Sundvor, forsker fra Norsk institutt for luftforskning kommer for å fortelle om tiltakspakken NILU jobber med og Marianne Borgen, gruppeleder for SVs bystyregruppe vil fortelle om hva SV vil få til. Les mer

14:00 Hans Olav Lahlum intervjuer Oslo SVs toppkandidater 
Marianne Borgen, Siavash Sangtarash, Sunniva Holmås Eidsvoll og Benjamin Endré Larsen anbefaler deg sine favorittbøker. Les mer

15:30 SV vil bygge Norge grønt – Kan flytende havvind bli det nye norske industrieventyret?
SV sitt landsmøte vedtok i mars en ambisiøs uttalelse om å bygge Norge grønt. Her blir havvind sett på som en av de viktigste tiltakene for å få ned utslippene fra norsk sokkel. Men hva er flytende havvind? Og hvordan kan havvind forsyne oljesektoren med ren energi? Hvorfor er havvind mer miljøvennlig enn landbasert vindkraft?

Are Kaspersen, prosjektleder for havvindprosjektet WinWin hos DNV GL (Det Norske Veritas) kommer for å presentere havvind og mulighetene som ligger i havvind for Norge.

Ellen Paalgard, nestleder i Naturvernforbundet kommer for å snakke om hvorfor Naturvernforbundet, som ofte er negative til vindkraft, er positive til havvind.

Heikki Holmås, stortingsrepresentant og miljøpolitiske talsperson for SV, kommer og forteller om hva SV konkret vil gjøre for å legge til rette for en havvindrevolusjon i Norge. Les mer