Revidert Oslo-budsjett: Nå reparerer vi Oslo etter krisen

Publisert av: Oslo SV Publisert: 20. mai 2021
Oppdatert: 09. juni 2021
Lesetid: ca. 1 min
Byrådet bevilger nesten en halv milliard kroner til reparasjontiltak etter pandemien - over 200 mill. rettet mot barn og unge. Og når nedstengningen er over skal vi tilbake til en grønn ny normal.

Byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) styrker skolebudsjettene med 70 millioner kroner og bevilger 50 millioner til økt bemanning i barnehagene. Byrådet setter dessuten av 116 millioner til psykisk helse.

– Mange av elevene i Osloskolen har nesten ikke vært på gult nivå i perioden november til mai. Det er dramatisk, både faglig og sosialt. Mange sliter med motivasjonen og med den psykiske helsa, sier Thorkildsen til Avisa Oslo.

Blant satsningene er en kraftig håndsrekning til idretten i forbindelse med gjenåpningen etter pandemien. Blant annet blir det penger til gratis idrettssommer for 30.000 barn.

– Idretten kommer til å være viktig i gjenoppbyggingen av samfunnet etter pandemien. Det er viktig at vi som politikere og Oslo kommune støtter det, sier idrettsbyråd Omar Samy Gamal (SV) til Aftenposten.

Her er noen av høydepunktene i Oslo kommunes reviderte budsjett som byrådet la frem i dag: