SV vant valget i Oslo!

Publisert av: jens.aas-hansen Publisert: 14. september 2021
Oppdatert: 05. oktober 2021
Lesetid: ca. 1 min
Mest frem, tredje størst og tre på tinget fra Oslo. SV gjorde en formidabel valgkamp i Oslo og bidro til nytt rødgrønt flertall.
Kari Elisabeth Kaski, Marian Hussein og Andreas Sjalg Unneland skal representere Oslo SV på Stortinget de neste fire årene.

En fremgang på 4,0 prosentpoeng til 13,3% og en økning fra to til tre stortingsmandater fra Oslo er fasiten etter SVs valgkamp i hovedstaden. SV er dermed partiet som økte mest ved dette valget i Oslo og er byens tredje største parti.

Kari Elisabeth Kaski, Marian Hussein og Andreas Sjalg Unneland er Oslo SVs stortingsrepresentanter de neste fire årene. Kaski går inn i sin andre stortingsperiode, Hussein og Unneland går inn i sin første periode som faste representanter. Cato Brunvand Ellingsen er første vararepresentant.

SV hadde fremgang i alle Oslos 15 bydeler. Beste resultat fikk vi i Gamle Oslo med 18,1%, mens største veksten fikk vi i Søndre Nordstrand og de fire Groruddalsbydelene Alna, Stovner, Grorud og Bjerke. SV er nå nest største parti i hele seks bydeler i Oslo. Det beste valgresultatet på valgkretsnivå var Tøyen skole der SV ble største parti med 26,4%.

Forhåndsstemmene, som omfatter et flertall av avgitte stemmer i Oslo, er ikke med i bydelsoversikten. På disse fikk SV 14% (+5,3).