Innspill til stortingslisten

Publisert av: Roman Linneberg Eliassen Publisert: 02. juni 2016
Oppdatert: 02. juni 2016
Lesetid: ca. 2 min
Det er nå klart at både Heikki Eidsvoll Holmås og Ingunn Gjerstad ikke stiller til Stortingsvalget for SV i Oslo. Nominasjonskomiteen er i gang med sitt arbeid ønsker innspill på kandidater innen 24. august.

– Når jeg nå ikke stiller til gjenvalg, er det fordi jeg mener at det er viktig at SV får flere kvinner på Stortinget og at vi må dele på stortingsplassene vi har, sier Heikki Holmås til NTB. Holmås har sittet på stortinget for SV i Oslo siden 2001.

Åsmund Strand Johansen er valgt som leder av nominasjonskomiteen i Oslo.

– Heikki er en av de mest markante skikkelsene i SV de siste 20 årene og har preget partiet. Oslo SV er heldige som har en slik stortingsrepresentant, sier Strand Johansen.

Nominasjonskomiteen er godt i gang med å lete etter de personene som skal bekle noen av de viktigste vervene i partiet. Og ber om innspill på kandidater innen 24. august til oslo@sv.no.

– Vi kan raskt få inn flere stortingsrepresentanter fra Oslo, og det er derfor viktig å tenke bredt når du foreslår kandidater. Nominasjonskomiteen i Oslo SV ønsker at flest mulig medlemmer skal få være med å påvirke prosessen frem mot nominasjonsmøtet i desember. Kom med innspill på hvem du kunne tenke deg på lista, hva slags folk osv, sier Strand Johansen.

– Hvem ønsker du på lista til Oslo SV? Tenk gjerne på noen du har møtt og som du kjenner til i partiorganisasjonen og som du tenker deg kan være flotte representanter for partiet, men også for folk flest i Oslo. Vær også åpen for å spille inn navn på personer som kanskje ikke er kjente som SVere, men som du vet deler SVs grunnsyn. Det bor en SVer i de fleste, det er jeg helt overbevist om, avslutter Strand Johansen.

Nominasjonsmøtet avholdes 1. desember.