Områdesatsing i Søndre Nordstrand

Publisert av: Roman Linneberg Eliassen Publisert: 01. juni 2017
Oppdatert: 01. juni 2017
Lesetid: ca. 2 min
Den borgerlige regjeringen ønsker ikke å fortsette satsingen, så 2017 blir det siste året med Oslo Sør-satsing i bydelen vår. Dette gjør at områder som trenger et ekstra løft nå mister muligheten til mange positive prosjekter og tiltak.

Siden 2007 har bydel Søndre Nordstrand hatt en områdesatsing kalt Oslo Sør-satsingen. Satsingen kom på plass på bakgrunn av et notat fra 2006 som pekte på flere områder i bydelen som trengte et ekstra løft. Hovedmålet med Oslo Sør-satsingen har vært å forsterke integrering og inkludering, samt å bedre folkehelsen og bomiljøene i Bydel Søndre Nordstrand.

I 2015 utgjorde de kommunale midlene 12 millioner. Disse midlene gikk i hovedsak til drifts- og investeringstilskudd. I tillegg kom drøye 20 millioner fra staten som hovedsakelig gikk til å dekke gratis kjernetid i bydelens barnehager, gratis AKS ved Mortensrud skole og prosjekter for å styrke folkehelsen. Andre eksempler på tiltak som har fått tilskudd gjennom de 10 årene med Oslo Sør-satsingen er familiesenteret, sommerjobbprosjektet og opprusting av skolegårder.

Den borgerlige regjeringen ønsker ikke å fortsette satsingen, så 2017 blir det siste året med Oslo Sør-satsing i bydelen vår. Dette gjør at områder som trenger et ekstra løft nå mister muligheten til mange positive prosjekter og tiltak. Søndre Nordstrand har fremdeles utfordringer med lavinntektsfamilier og arbeidsledighet som igjen fører til at barn og unge vokser opp i fattigdom, uten de samme mulighetene til en god oppvekst som andre. Oslo SV mener derfor det er på høy tid at vi får kastet Høyre og FrP ut av regjeringskontorene og få en ny regjering som prioriterer kamp mot ulikheter og utjevning av levekår. Inntil det skjer bør byrådet sikre videreføring av områdesatsingen som gir Søndre Nordstrand bydel mulighet til å løfte utsatte områder i bydelen

 

Uttalelse vedtatt av representantskapet i Oslo SV, 30.05.17