Oslo SV vil beholde Kikutkollen som friområde

Publisert av: Roman Linneberg Eliassen Publisert: 28. august 2018
Oppdatert: 28. august 2018
Lesetid: ca. 1 min
Det er viktig å forsvare kunstens og kunstneres frihet. Når fylkesstyret likevel ikke går inn for å realisere kunstprosjektet på Kikutkollen, skyldes det hensynet til naturmangfoldet og behovet for grønt- og friområder.

«A house to die in» er et spennende kunstprosjekt av en stor, nålevende Norsk kunstner. Bjarne Melgaard er kontroversiell, på mange måter slik Edvard Munch var det i sin tid. Sammenligningen har vært gjort av Munch-museet allerede gjennom utstillingen «Melgaard + Munch». Styret i Oslo SV vil at byrådet undersøker om det kan finnes en alternativ plassering.

Fylkesstyret i Oslo SV vil peke på at i denne saken står ulike viktige hensyn mot hverandre.  Det er viktig å forsvare kunstens og kunstneres frihet. Når fylkesstyret likevel ikke går inn for å realisere kunstprosjektet på Kikutkollen, skyldes det hensynet til naturmangfoldet og behovet for grønt- og friområder.

Oslo SVs Fylkesstyre vil beholde Kikutkollen som friområde og stiller seg negative til omregulering som åpner for bebyggelse enten det er i verneområdet eller friområdet. Dette er begrunnet i at det er spesielt viktig å ta vare på friområdene, og spesielt lekeområdene til barn i en stadig mer fortettet by. Det er viktig å respektere kulturminner og vernevedtak, og det biologiske mangfoldet og truede arter skal ivaretas.

Oslo SV vil arbeide for at det avsettes flere og større friområder i Oslo og vurdere sterkere vernebestemmelser for de bynære friområdene.

Styret i Oslo SV mener det bør igangsettes et reguleringsarbeide med hensikt å bevare hele Kikutkollen som friområde og hensynsone for bevaring og naturmangfold. Det gjelder både den fredede delen som er regulert til bolig og den delen som er regulert til friområde.

 

Uttalelse vedtatt av Fylkesstyret i Oslo SV, 16.08 2018