Nominasjonskomiteens innstilling

Publisert av: Ane Fidjestøl Publisert: 08. september 2024
Oppdatert: 09. september 2024
Lesetid: ca. 4 min

Førsteutkast til stortingsvalgliste 2025 for Oslo SV

Nominasjonskomiteen er stolte av å presentere sitt førsteutkast til valgliste for Oslo SV til stortingvalget 2025. Nominasjonskomiteen legger frem et enstemmig forslag til liste.

Om listeforslaget

Komiteen er svært fornøyde med å legge frem et listeforslag som representerer en stor bredde med hensyn til kandidatenes bakgrunn, kompetanse, ferdigheter, kunnskap, nettverk og hjertesaker.

Blant topp 10 og på listen som helhet er det solid bredde på viktige politikkfelt som bl.a. ulikhet, miljø og klima, velferd, skole og barnehage, helse, økonomi, arbeidsliv, bolig, oppvekst, asyl- og integrering, eldre- og seniorpolitikk, utenriks, justis, sikkerhet og forsvar, skeiv poltikk, studentpolitikk mm.

Listen har også god spredning i alder (fra 18-75), og kandidater fra alle deler av byen (bl.a. er 7 bydeler representert blant topp 10). Listeforslaget er også i tråd med årsmøtets vedtak om plassering av ungdomskandidat fra SU.

Toppkandidater

Nominasjonskomiteen foreslår Marian Hussein på førsteplass. Marian (f. 1986) har snart en periode bak seg på Stortinget og har gjort en imponerende jobb i den arbeidskrevende Helse- og omsorgskomiteen. Marian er også nestleder i SV (siden 2023).

Marian bor på Stovner, kom til Norge som 10-åring, og er utdannet vernepleier. Komiteen er svært glad for at Marian ønsker gjenvalg, og er svært glad for å foreslå henne som ny førstekandidat.

andreplass forslås Sunniva Holmås Eidsvoll, som nå er SVs gruppeleder i bystyret i Oslo og leder av Bystyrets kultur- og utdanningsutvalg. Sunniva (f. 1983) er tidligere byråd for skole og oppvekst, og har bakgrunn fra miljøbevegelsen. Sunniva har en unik kjennskap til Oslo-politikken, noe komiteen ser som en stor styrke. Sunniva bor i bydel Grünerløkka.

Andreas Sjalg Unneland foreslås på tredjeplass. Andreas (f. 1994) har gjort en imponerende jobb på Stortinget og i sitt virke i justiskomiteen de siste årene. Andreas er utdannet jurist, og er tidligere leder av Sosialistisk Ungdom. Andreas bor i bydel Grünerløkka. Komiteen har ikke vært i tvil om å innstille Andreas til gjenvalg for en ny periode, han imponerer på Stortinget og med sin aktive tilstedeværelse rundt om i lokallagene i Oslo SV.

Komiteen foreslår Cato Brunvand Ellingsen på 4.plass. Han har vært 1.vara til Stortinget denne perioden, og nominasjonskomiteen er imponert over hans arbeid og synlighet i periodene han har møtt på Stortinget. Cato (f. 1972) er også medlem av Bydelsutvalget i Søndre Nordstrand og gruppeleder for SV der. Cato er utdannet helse- og sosialarbeider og har vært svært engasjert i menneskerettigheter, levekår og tjenester til marginaliserte grupper.

Stina Baarne Hassel foreslås på 5.plass. Stina (f. 1980) jobber nå som seniorrådgiver ved Forsvarets høgskole. Stina har lang erfaring fra fagbevegelsen. Hun er medlem av NTLs landsstyre, og var i perioden 2019-2024 leder av NTL Forsvaret.

Hun er andre vara til Stortinget i denne perioden, og hun har vært faglig leder i Oslo SV. Stina bor i bydel Gamle Oslo. Nominasjonskomiteen er svært fornøyde med å ha Stina med på laget videre, med sine sterke stemme innen blant annet arbeidslivspolitikk, for offentlig velferd og innen forsvar- og sikkerhetspolitikk.

6.plass foreslås Ella Beate Helland Lyngstad. Ella (f. 2004) er oppvokst på Holmlia i Søndre Nordstrand. Hun er for tiden student, og sitter blant annet i styret til LO-studentene og i Sosialistiske studenter. Hun er også aktiv og styremedlem i CREOs regionslag i Oslo. Ella er ungdomskandidaten fra Oslo SU, og hun sitter som feministisk leder i SUs sentralstyre. Hun har tidligere vært fylkesleder og landsstyrerepresentant for Oslo SU. Nominasjonskomiteen er imponerte over Ellas politiske teft og kompetanse.

Lokallagenes og Oslo SUs innspill viste også solid støtte til disse toppkandidatene.

Nominasjonskomiteen forslår videre:

For nærmere presentasjon av foreslåtte kandidater plass 1-10, se her.

Presentasjon av kandidater plass 11-26 vil legges ut på nettsidene i løpet av kort tid.

Videre prosess

Nominasjonskomiteen

Komiteen har bestått av:

Eventuelle pressehenvendelser til komiteen rettes til Steinar Heldal, tlf. 95949689.

Nominasjonskomiteens arbeid

Nominasjonskomiteen starter sitt arbeid i april 2024, parallelt med at lokallagene og medlemmene ble bedt om å sende inn forslag på kandidater.

Komiteen gjennomførte før sommeren en rekke bakgrunnssamtaler, førstegangsintervjuer med toppkandidater som ønsket gjenvalg, og begynte intervjuer med foreslåtte kandidater.

Det kom rekordmange forslag på navn til listen, totalt ca. 60, til fristen 8.august. Samtlige bydelslag, flere av de politiske gruppene, og en rekke enkeltmedlemmer sendte inn innspill.

Komiteen har vært i kontakt med alle som ble foreslått, og har gjennomført samtaler og intervju med nesten 50 kandidater. Flere har også vært til andregangsintervju, noen tredjegangs, i tillegg til at komiteen har vurdert skriftlig informasjon som kandidatene har levert om seg selv.

Valglister i Oslo til stortingsvalget kan maksimalt inneholde 26 navn/kandidater, og komiteen har hatt en krevende jobb med å sette sammen laget blant alle de foreslåtte kandidatene.

Komiteen må likevel understreke at det har vært et «luksusproblem», det er fantastisk at så mange flinke og motivere folk ønsker å stille seg til disposisjon for partiet!

Komiteen har hatt 14 møter, deriblant 4 heldagsmøter.

Nominasjonskomiteen førsteutkast til Stortingsliste for Oslo SV

PlassNavnBydelFødselsår
1Marian HusseinStovner1986
2Sunniva Holmås EidsvollGrünerløkka1983
3Andreas Sjalg UnnelandGrünerløkka1994
4Cato Brunvand EllingsenSøndre Nordstrand1972
5Stina Baarne HasselGamle Oslo1980
6Ella Beate Helland LyngstadSU-kandidat / Søndre Nordstrand2004
7Rami SamandarAlna1984
8Silje Synøve HøgelidSagene1994
9Edvard Botterli UdnæsSt. Hanshaugen2001
10Eva HalvorsenAlna1950
11Gajaen ChandrasegaramGrünerløkka1997
12Berit Riise KåvikNordre Aker1971
13Rahman ChaudhryFrogner1997
14Anette ArnebergVestre Aker1996
15Arvid EllingsenØstensjø1969
16Areli Urtubia MoeGrorud1989
17Jack SchønbergFrogner2003
18Sania Aliza SaddiqueØstensjø2006
19Jonas FinnangerSagene1989
20Ann-Elin SelbekkGamle Oslo1972
21Mobashar BanarasGrorud1976
22Guro BergeUllern1956
23Tore LudtStovner1949
24Helene Aronsen KongerudNordstrand1990
25Axel Hvistendahl NerdrumSt. Hanshaugen1989
26Marianne BorgenØstensjø1951