Årsmøte / 8. marsfest

Oslo anbefaler to forskjellige arrangement for våre medlemmer etter årsmøtet og 8. marstoget:

 

1. Ladyfest på Mono

LADYFEST er en kulturfestival som går av stabelen i Oslo hvert år i dagene rundt kvinnedagen. Årets utgave holder på fra 6. – 9. mars.

På selveste kvinnedagen er Mono stedet å være! Like etter at 8. mars-toget er vel overstått, inviterer Ladyfest til Mono. Her blir det varm suppe for kalde togdeltagere, appeller, konserter, med mer.

Vi er stolte av å presentere filipinsk-islandske CELL7 som headliner denne kvelden! Se her for mer info.

Annet på programmet:
– Appeller fra Inga Marte Thorkildsen, Gerd-Liv Valla og Grønne jenter
– Opptredener fra Broen og Lotus
– Stands
– DJ og dansing utover natta

CC: 70,- (inkluderer varm suppe til de første som dukker opp)

Meld deg på på Facebook.

2. Norges Fredsråd: Kvinner i krig

Norges Fredsråd inviterer 8.mars til sofa-dialog med Francesca Borri (italiensk frilansjournalist) og Kristin Solberg (Aftenpostens utenrikskorrespondent i Midtøsten). Det blir en kulturell kveld med mat og musikk.

Borri og Solberg har på hvert sitt hold vært aktive deltagere i konfliktene i Midtøsten som journalister. De har stått i fronten under harde angrep, og rapportert sine historier tilbake til oss. I tillegg har både Borri og Solberg vært tydelige kritikere av journalisters rolle i krig. ”The truth is that the only job opportunity I have today is staying in Syria, where nobody else wants to stay. And it’s not even Aleppo, to be precise; it’s the frontline. Because the editors back in Italy only ask us for the blood, the bang-bang.” (Borri, 2013).

8.mars kommer de til Fredshuset for å fortelle om sine erfaringer og sine historier fra krigene i Midtøsten. Dialogen skal dreie seg rundt spørsmål som: hvordan man behandler mennesker i fronten? – hva er prisen på et menneske? Hvordan balanserer man journalisters viktige og nødvendige innsats i rapporteringen fra krig opp mot mektige institusjoners manglende samfunnsansvar og utnyttelse av mennesker? Med sine historier og fortellinger får vi en kveld hvor vi får dypere innsyn i livet som journalist i Midtøsten. En kveld med fokus på hvordan kvinner ikke bare er ofre i krig, men også viktige aktører. Norges Fredsråd vil gi rom til historiene fra krig som ofte ikke blir fortalt.

Francesca Borri (33) (frilansjournalist, The Guardian) er en av de få vestlige journalistene som fortsatt rapporterer fra Syria, og som snart vil dra videre for å dekke konflikten i Den sentralafrikanske republikk. Hun har spesialisert seg på å rapportere fra Midtøsten, men begynte fra ung alder å dekke krigene i Bosnia og Kosovo.

Kristin Solberg (31) har vært tre år i Afghanistan som utenriksreporter for Aftenposten, og har nå base i Kairo. I tillegg til å ha skrevet flere artikler fra konflikter og kriger i Midtøsten, har Solberg gitt ut to bøker, den siste “Livets Skole” (2013) gjør hun rom for afghanske kvinner sin stemme.

8.mars på fredshuset blir en helaften med matservering der ”One day I’ll be an old little lady” vil stå for musikken!

Meld deg på på Facebook.

VELKOMMEN!