Heldagskurs i Zetkin

Publisert av: Ane Fidjestøl Publisert: 05. februar 2024
Oppdatert: 05. februar 2024
Lesetid: ca. 2 min

Velkommen til et Heldagskurs i mobiliseringsarbeid med Zetkin:

Oslo invitere hele fylkesstyret og minst en representant fra alle lokallagene i Oslo til en fest av en skoleringsdag lørdag 6. april fra 10:00-16:00 i Hagegata 23. Skal vi vinne valget må vi lære oss å mobilisere og jobbe smartere. Meld deg på her.

Program

Innhold i kurset

Mobiliseringsarbeid

Hvorfor er det viktig å jobbe med mobilisering, og hvordan lykkes vi? Zetkinmetoden er et dokumentert opplegg for å få flere medlemmer til å delta aktivt i organisasjonens arbeid. Flere aktive medlemmer fører til at færre medlemmer blir passive og slutter. Organisasjonen får mye mer ressurser, og kan øke medlemsmassen.

Spørreundersøkelser

Dette er en innføring i spørreundersøkelser i Zetkin, mesteparten av tiden skal vi bruke på praktisk arbeid der deltakerne lager undersøkelser.

Smartsøk

Smartsøk er kjernen i Zetkinplatformen. Det er et veldig kraftig verktøy som brukes til å sette sammen målgrupper, lister, og mye mer. Smartsøk kan spare veldig mye tid når man lærer seg det.

Dette er en praktisk del der deltakerne utforsker smartsøk, vi veileder og hjelper.

Lister

Lister i Zetkin er ganske likt regneark som de fleste kjenner til fra Microsoft eller Google. Det som skiller lister i Zetkin fra vanlige regneark er at funksjonen er bygget opp med tanke på organisasjonsarbeid. Mulighetene er store for å bruke lister til å forenkle mye av det man gjør i et lokallag, man må bare få teken på det.

Dette er en praktisk del der deltakerne skal få prøve seg fram med lister.

Prosjekter

Prosjekter i Zetkin inneholder ringeoppdragene, spørreundersøkelsene, og arrangementene som hører til et bestemt tema. I denne delen går vi gjennom hvordan man bruker arrangementer og hvordan man raskt kan legge inn en ganske omfattende kampanje i systemet.

Denne delen inneholder flere praktiske øvelser.

Mobilisering i kampanje

Mobiliseringsarbeid er det viktigste i alle kampanjer, det må foregå både før, og underveis. Ringeverktøyet i Zetkin hjelper de som jobber med mobilisering med å ringe riktige personer og gi dem aktivitetstilbud.

Denne delen inneholder en praktisk øvelse i å bruke ringeoppdrag.